Vložil: | Mili123 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Čínská zelenina:
4 lžíce rostlinného oleje
| 2 středně velké mrkve, nakrájené na plátky
| 1 cuketa, nakrájená na kolečka
| 4 mladé kukuřičky,podélně rozpůlené
| 125 g růžiček květáku
| 1 pokrájený pórek
| 225 g tofu, nakrájeného na kostičky
| 3 dl zeleninového vývaru
| 1 lžička soli
| 2 lžičky tmavého hnědého cukru
| 2 lžičky tmavé sojové omáčky
| 2 lžíce suchého sherry
| 1 lžíce kukuřičné škrobové moučky
| 2 lžíce vody
| 1 lžíce nasekaného koriandru na zdobení
Postup přípravy receptu Čínská zelenina:
V zahřátém woku rozpálíme olej, až se z něj téměř kouří. Plamen trochu ztlumíme, do woku přidáme mrkev, cuketu, kukuřičky, květák a pórek a za stálého míchání 2-3 min. smažíme. Vmícháme tofu, vývar, sůl, sojovou omáčku a sherry a přivedeme k varu. Ztlumíme plamen, přikryjem pokličkou a necháme 20 min. dusit. Smícháme kukuřičný škrob s vodou na hladkou pastu a tu vmícháme do woku. Omáčku přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme, až zhoustne a "vyčistí se". Hotovou dobrotu rozdělíme na talíře a ozdobíme sekaným koriandrem.
Fotky receptu Čínská zelenina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!