Postup přípravy receptu Čínské maso pěti vůní:
Hrnec (může být tlakový) rozehřejeme a na dno nalijeme lžíci oleje. Do horkého oleje přidáme dvě lžíce cukru a za stálého michání připravíme tmavě hnědý karamel. Když se z karamelu začne kouřit, hrnec odstavíme z ohně a vložíme do něho maso podélně rozdělené na jednotlivé svaly. Delší svaly překrojíme napříč. Maso zalijeme teplou vodou tak, aby bylo ponořeno. Vodu osolíme, přidáme zbylý cukr a všechno koření. Koření můžeme zašít do gázy a vložit je do hrnce pohromadě podobně jako bouquet garni. Hrnec uzavřeme pokličkou a vodu přivedeme k varu, ihned oheň zmírníme a zvolna vaříme asi 3 hodiny, nebo až je maso měkké. Po uvaření necháme maso v nálevu vychladnout a uložíme do chladničky. Před podáváním je krájíme na tenké plátky až druhý den, kdy je dostatečně ztuhlé. Plátky masa podáváme na míse obložené zeleninou, případně je vhodně doplněníme strouhaným křenem. Pokud je nálev málo kořeněný, můžeme k masu podávat pikantní omačku připravenou z 1/2 dílu octa, 1/2 dílu vody, 1 dílu sójové omáčky a podle chuti lisovaným stroužkem česneku.