Postup přípravy receptu Čínské oko:
Vepřové maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a rozkrájíme na tenčí, ale dlouhé nudle. Dáme do mísy, zasypeme kořením, mírně osolíme a zalijeme olejem. Dáme přes noc do lednice – a sníme něco jiného. Druhý den uvaříme špagety al dente, nakrájíme půlky obou kapií a 2 listy pekingského zelí na čtverečky o straně cca 1,5 cm. Žampion naplátkujeme, česnek nasekáme nahrubo a pórek nakolečkujeme (asi 5 cm od chlupaté prdélky odřízneme a odložíme bokem). Pánev rozpálíme doruda, vyklopíme do ní naložené maso, žampionové plátky a chvilku s pánví jen tak šmrdláme. Až se maso trochu zatáhne (2-3 min.), přidáme kešu oříšky a veškerou zeleninu kromě pórku – a zase nezávazně s pánví šmrdláme. Až usoudíme, že je maso akorát, uhasíme oheň, přidáme pórek, podle libosti zastříkneme sójovkou, něčím pánev přikryjeme a necháme chvilku odpočinout. Na druhé pánvi na trošce oleje osmažíme předem uvařené špagety. Ty pak rozprostřeme po okraji talíře do tvaru věnce – a dáme někam do tepla. Na trošce másla orestujeme najemno nakrájený pórek. Přidáme vejce (bez skořápek), osolíme, opepříme a vejce umícháme. Míchanými vejci uděláme na talíři další mezikruží. Dovnitř nakupíme masovou směs a dozdobíme druhými půlkami kapií a listy zelí nakrájených na proužky.