Postup přípravy receptu Citronová kuřecí stehýnka:
Stehýnka omyjte a naložte je do citronové šťávy asi na 4 hodiny do chladu, průběžně je otáčejte, aby se celá stehýnka dobře marinovala. Pak je vyndejte, šťávu vylijte a stehýnka po obou stranách osolte a hustě posypejte provensálským kořením (nebojte se dát i půl balíčku!). Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a osmahněte v pekáči na oleji. Vložte okořeněná stehýnka a posypejte je polovičním množstvím česneku. Zlehka opékejte ze všech stran. Pak na maso nasypejte zbylý česnek a dejte asi na 30 minut péct do předehřáté trouby. Upečená stehýnka vyndejte z pekáče a přikryjte, aby nevystydla, než si připravíte omáčku. Tu uděláte tak, že do tuku v pekáči, který zahříváte na mírném ohni, vmícháte zakysanou smetanu. Citronová kuřecí stehýnka podávejte přelitá omáčkou, vhodnou přílohou je rýže, ale úplně nejlepší jsou s těstovinami.