Postup přípravy receptu Citrónové kuřecí steaky s rozmarýnem:
Kuřecí steaky opláchneme a osušíme. Po obou stranách je osolíme a opepříme. Můžeme použít i jiné kuřecí maso – například kuřecí paličky (dolní část kuřecích stehen) či kuřecí prsa. Citrony dobře vydrhneme, omyjeme, škrabkou oloupeme tenkou citrónovou kůru a odložíme zatím stranou. Šťávu z citronů vymačkáme, smícháme s jednou lžící oleje a se třemi lžička směsi na marinádu s rozmarýnem. Touto kašovitou směsí potřeme maso, vložíme do misky, zalijeme zbytkem marinády, dobře promícháme a necháme minimálně 30 minut odležet v chladnu. Poté si rozpálíme olej na pánvi a maso po obou stranách rychle orestujeme. Vložíme ho do zapékací misky, přidáme na plátky nakrájený česnek, zalijeme zbytkem marinády z misky a případně podlijeme trochou vody nebo bílého vína. Máme-li k dispozici čerstvý rozmarýn, hrubě ho nasekáme a přidáme k masu. Získá tak výraznější vůni. Maso v troubě pečeme či spíše dusíme v zakryté nádobě při teplotě 250 stupňů C po dobu 30 minut. Asi 10 minut před koncem pečení přidáme na kolečka nakrájené olivy a na proužky nakrájenou citrónovou kůru. Podáváme s rýží, ale i třeba i s bagetou. Maso má výraznou a nevšední chuť, ve které převládá aroma citrónové kůry.