Použité suroviny receptu Citronovo-pomerančový krém:
1 l vody
| 150 g cukru
| 2 citróny
| 3 vejce
| 30 g škrobové mouky
| 3 pomeranče
Postup přípravy receptu Citronovo-pomerančový krém:
Přivedeme vodu s cukrem a trochou citróvové kůry k varu. Oddělíme žloutky od bílků. Ve troše studené vody rozpustíme škrob a spojíme s vaječnými žloutky. Tuto směs přileje k vodě s cukrem a mícháme dokud opět nezačne vařit. Odložíme na stranu a necháme zchladnout. Přimícháme šťávu z dvou citrónů. Pomeranče rozřízneme v polovině a odstraníme dužinu. Dužinu vymačkáme, rozmixujeme v mixéru a přidáme do citrónového krému. Až začne citrónovo-pomerančový krém houstnout, přimícháme pečlivě ušlehaný bílek.
Po okrajích vydlabaných pomerančových půlek vyřežeme klikatou čáru a nalijeme do nich krém. Dáme do lednice.
Tip: Místo pomerančových půlek můžeme použít sklenice na víno.
Fotky receptu Citronovo-pomerančový krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!