Použité suroviny receptu Citrusový salát s granátovým jablkem:
1 citron nebo limetka
| 1 granátové jablko
| 2 pomeranče
| 2 růžové grapefruity
| 3 lžíce medu
| 400 g jogurtu (nejlépe smetanového)
| mletá skořice
| čerstvá máta (do marinády i na ozdobení)
Postup přípravy receptu Citrusový salát s granátovým jablkem:
Citron (případně limetku) důkladně omyjeme pod horkou tekoucí vodou a osušíme. Pak pomocí škrabky nakrájíme kůru z poloviny plodu na jemné nudličky. Nakonec vymačkáme šťávu. V misce smícháme jednu lžíci medu s dvěma lžícemi citronové šťávy. Mátu opereme, otrháme lístky, nasekáme je najemno a přidáme do marinády. Pomeranče a grapefruity oloupeme tak, že je zbavíme rovněž bílých blanek. Rozdělíme je na jednotlivé měsíčky a ty překrojíme na polovinu. Takto připravené ovoce promícháme s mátovou marinádou. Jogurt smícháme se zbylým medem, špetkou skořice a zbylou citronovou šťávou. Kousky marinovaných pomerančů a grepů naskládáme do pohárů. Granátové jablko rozkrojíme, vydlabeme z něj jadérka a s dužinou přidáme k ovoci. Vše zalijeme jogurtovým krémem a ozdobíme mátou. Salát podáváme dobře vychlazený.
Fotky receptu Citrusový salát s granátovým jablkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!