Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Cizrna na paprice se smetanovou omáčkou:
500 ml vody nebo vývaru z cizrny
| 250 ml sójové smetany
| 200 g sušené cizrny nebo 1 plechovka biocizrny
| 2 větší cibule nakrájené najemno
| 1 polévková lžíce mleté papriky
| 2 lžíce sezamového oleje
| 1 větší pór nakrájený našikmo
| granulovaný biobujón pro dochucení
| citronová šťáva
Postup přípravy receptu Cizrna na paprice se smetanovou omáčkou:
Propláchnutou cizrnu namočte nejméně na 5 hodin. Pak cizrnu slijte, nasypejte do papiňáku a zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Luštěniny přiveďte k varu, přidejte trochu studené vody a opět přiveďte k varu. Nesolte. Po znovuuvedení do varu vařte 35 až 40 minut. Bez tlakového hrnce vařte do změknutí asi 1,5 hodiny. Ve větším kastrolu orestujte na sezamovém oleji cibuli, papriku. Přilijte vývar a povařte doměkka. Mezitím rozmixujte polovinu cizrny s trochou cizrnového vývaru na hustou kaši. Ponorným mixérem rozmixujte i cibuli. Přidejte k ní rozmixovanou cizrnu i rozmixované luštěniny, pórek a krátce povařte. Pro krémovou konzistenci můžete přidat sójovou smetanu. Dochuťte citronovou šťávou a granulovaným zeleninovým bujónem.
Fotky receptu Cizrna na paprice se smetanovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!