Postup přípravy receptu Cizrnová dobrota:
Cibuli, česnek, mrkev a žampiony očistíme a nakrájíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme.
Na vyšší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm osmažíme. Přidáme žampiony a mrkev, směs podlijeme, přidáme skořici, hřebíček, sůl, rajčata a cizrnu. Směs dusíme přibližně 35 minut. Nakonec přidáme olivy, tymián, citrónovou šťávu, petrželku, ješte krátce podusíme.
Jídlo ihned podáváme.
Poznámka: Ideální je si uvařit větší množství cizrny doměkka a potom ji zavařit do sklenic ve slaném nálevu. Na 0,7 l se dá 5 g soli a zavařuje se v tlakovém hrnci, přičemž musí projít teplotou 112 °C asi 30 minut. Takto připravenou cizrnu můžeme kdykoli použít bez předchozího namáčení a zdlouhavého vaření.