400 g cizrny
| 1 kostka masového vývaru
| 2 snítky tymiánu
| 1 svazek rukoly příp. petrželky
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 3 vejce nebo vaječná náhražka
| dle chuti: sůl a pepř
| 1/2 lžičky karí
| 150 g másla
| z 1 citronu šťáva
Postup přípravy receptu Cizrnové noky s karí:
1. Cizrnu máčíme asi 8 hodin v 750 ml vody. Poté vaříme v 500 ml vody, v níž byla cizrna namočena, s kostkou vývaru asi 1 hodinu.
2. Omytý tymián osušíme. Rukolu omyjeme a očistíme. Polovinu rukoly a tymián jemně posekáme. Cibuli a česnek pokrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na rozehřátém másle.
3. Cizrnu s vývarem, vejci nebo vaječnou náhražkou, sekanou rukolou a tymiánem rozmixujeme. Vmícháme cibuli a česnek. Osolíme, opepříme a ochutíme karí. Z hmoty vypichujeme noky.
4. Noky pečeme na rozehřátém másle 5 min. Necháme okapat a podáváme pokapané citrónovou šťávou se zbytkem rukoly.
Fotky receptu Cizrnové noky s karí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!