Postup přípravy receptu Cizrnový kotlík :
Cizrnu máčíme v 1,5 litru vody nejméně 6 hodin, Potom ji doměkka vaříme asi jeden a půl hodiny (v tlakovém hrnci asi 40 minut). Oloupanou cibuli a česnek najemno nasekáme. U lilku a cukety odkrojíme konec se stopkou. Papriku rozpůlíme, očistíme a omyjeme Z fazolek odkrojíme oba konce. Rajčata spaříme, sloupneme, rozčtvrtíme a zbavíme semen. Fazolky nakrájíme na kousky, ostatní zeleninu na kostičky. V kastrolu rozehřejeme olej a dáme zesklovatět cibuli s česnekem. Přimícháme zbývající zeleninu a okapanou cizrnu. Krátce opečeme. Osolíme, opepříme a přidáme zbývající koření. Zalijeme půl litrem vody, v níž se cizrna vařila. Přikryjeme a zvolna vaříme asi 25 minut. Pokrm dle potřeby dochutíme. Přimícháme mátu a petrželku.