Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Cmunda s uzeným masem:
300 g brambor vařených ve slupce
| 200 g vařeného uzeného masa
| 30 g droždí
| 4 vejce
| 250 g krupice
| 250 g hrubé mouky
| 5 dl mléka
| 3 stroužky česneku
| podle chuti: pažitka, majoránka, mletý pepř, sůl
| tuk a strouhanka na pekáč
Postup přípravy receptu Cmunda s uzeným masem:
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme vejce, kostičky vařeného uzeného masa, rozetřený česnek, sekanou pažitku, mléko, krupici a mouku. Osolíme, okořeníme a zaděláme těsto – jen tak husté, že v něm zůstane stát vařečka. Necháme kynout, potom rozetřeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v předehřáté troubě upečeme do zlatova. Cmundu můžeme podávat teplou i studenou, doplněnou mlékem.
Fotky receptu Cmunda s uzeným masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!