Postup přípravy receptu Čočka na indický způsob:
Čočku (470 g) namočíme přes noc do 1,3 l studené vody.
Na oleji zpěníme 3 nadrobno nakrájené střední cibule, přidáme 1 lžičku směsi koření „Garam másala“ a za stálého míchání smažíme, dokud cibulka nezezlátne. Přidáme namočenou čočku (i s vodou), vmícháme 4 lžíce strouhaného kokosu, osolíme 2 lžičkami soli. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme čočku do změknutí (asi 15 – 20 minut).
Mezitím si usmažíme světlejší jíšku, asi ze 3 lžic oleje a 3 lžic hladké mouky.
Když je čočka uvařená, dochutíme 3 – 5 lžícemi octa a 3 – 4 lžičkami krystalového cukru. Zahustíme jíškou a dle chuti dosolíme.
Jindy jako obměnu místo octa dáváme kysanou smetanu (asi dvojnásobné množství) a případně dochutíme lžící ostřejšího kečupu.
Podáváme jako samostatný pokrm s vajíčkem nebo jako přílohu k uzenině či masu.