0,5 kg velkozrnné čočky
| 2 ks velké čerstvé papriky
| 3 ks větší rajčata
| 2 ks velké cibule
| několik malých cibulek
| 5 stroužků česneku
| olej
| sůl
| pepř
| různé pikantní koření
Postup přípravy receptu Čočka po tunisku:
Na troše oleje zpěníme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájená rajčata. Krátce orestujeme a přidáme namočenou a propláchnutou čočku. Okořeníme, zalijeme trochou vody a vaříme asi 5 minut. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku a malé cibulky a dovaříme, až je čočka měkká (ne však aby byla mazlavá). Místo čerstvých rajčat můžeme použít pikantní kečup nebo rajský protlak.
Fotky receptu Čočka po tunisku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!