Použité suroviny receptu Čočka v rajčatovém pyré :
200 g čočky
| 200 g loupaných sterilovaných rajčat
| 100 g strouhaného parmazánu
| 2 cibule
| 2-3 stroužky česneku
| 1,5 dl bílého vína
| 2 lžíce nasekané zelené petrželky
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| olej
Postup přípravy receptu Čočka v rajčatovém pyré :
Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody a potom uvaříme téměř do měkka. Cibulku nakrájíme nadrobno a část osmahneme na oleji. Přidáme část nadrobno nasekaného česneku, krátce osmahneme, zalijeme vínem a krátce povaříme. Pak přidáme sterilovaná rajčata, osolíme, opepříme a necháme svařit, až vznikne pyré. Zbytek cibulky osmahneme na oleji se zbylým nasekaným česnekem, přidáme čočku, osolíme a prohřejeme. Vmícháme pyré a petrželku. Podáváme posypané parmazánem.
Fotky receptu Čočka v rajčatovém pyré :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!