150 g drobnozrnné čočky
| 150 g rýže
| 60 g olivového oleje
| 1/4 lžičky směsi koření (bazalka, muškátový oříšek, kari)
| 2 cibule
| sůl
| petrželová nať
Postup přípravy receptu Čočkové rizoto:
Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody. Pak ji propláchneme a vaříme téměř doměkka. Na polovině oleje smažíme v kastrolu přebranou rýži 2-3 minuty. Přidáme čočku, koření, sůl, promícháme, urovnáme a opatrně zalijeme horkou vodou do výše 2 cm nad čočkou. Pod poklicí dusíme asi 20 minut, až se voda vydusí. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme ji na zbylém oleji dozlatova. Rizoto na míse posypee osmaženou cibulkou a ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Čočkové rizoto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!