Použité suroviny receptu Čokoládová dezertní pěna:
50 g hořké čokolády
| 50 g mléčné čokolády
| 750 g šlehačky
| 50 g nastrouhané čokolády
Postup přípravy receptu Čokoládová dezertní pěna:
Čokoládu rozlámeme a svaříme se smetanou. Necháme trochu ochladit a dáme nejméně na 5 hodin (lepší je nechat přes noc) do chladničky. Čokoládovou smetanu ušleháme ručním šlehačem nebo na robotu, lehce vmícháme strouhanou čokoládu a upravíme na misky. Nejlepší přílohou k čokoládové pěně je hruškový kompot. Čokoládová pěna může být také ochucena malým panákem čokoládového likéru.
Fotky receptu Čokoládová dezertní pěna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!