Postup přípravy receptu Čokoládová poleva od cukrářky:
Ve vodní lázní necháme rozpustit tuk a čokoládu na vaření. Přidáme prosáté kakao a dobře vymícháme, už nevaříme. Čokoládová poleva je řidší, lesklá. Do této polevy zásadně nepřidáváme cukr!. Čím je chladnější, tím je hustší, takže použít podle druhu, který zdobíme. Z vodní lázně odebíráme jen kolik polevy, kolik potřebujeme do skleněné misky, když tuhne, dáme ji na pár sekund do mikrovlné trouby a zase zřídne. Je přímo ideální na zdobení vánočního cukroví, na dorty. Když připravujeme vánoční plněné košíčky, je dobré je vrchní stranou přímo do polevy namáčet.
Tuto polevu mám od cukrářky, která peče na svatby a jinou již nepoužívám.
Fotky receptu Čokoládová poleva od cukrářky:
Fotky vložil: Natural,MichelePrg,VendaD,myrna