Použité suroviny receptu Čokoládové kostičky s mandlemi :
120 g mandlí
| 270 ml neslazené kondenzované mléko
| 270 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu Čokoládové kostičky s mandlemi :
Mandle podle potřeby spaříme, oloupeme a umeleme najemno.
Připravíme si vodní lázeň. Do misky nalámeme čokoládu a necháme ji zvolna rozehřát. Pak do ni vmícháme mléko a nejlépe ručním šlehačem hmotu šleháme dohladka. Hmota musí být opravdu hladká.
Pak do ni vmícháme mandle a po částech ji rozprostřeme na alobal. Necháme vychladit. Optimální teplota tuhnutí je 15 - 17 °C, jinak se na ní vytvoří nepříjemný šedý povlak. Kostky je možno zdobit oříšky.
Studené kostky můžeme nakrájet do libovolných tvarů.
Fotky receptu Čokoládové kostičky s mandlemi :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!