Postup přípravy receptu Čokoládovo-vanilkové roládičky :
1. V míse necháme změknout máslo, přisypeme moučkový cukr, přidáme vejce a vše vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku a zpracujeme v hladké těsto. Rozdělíme ho na dva díly a do jednoho vpracujeme kakao.
2. Obě těsta necháme v lednici alespoň 2 hodiny odpočinout. Vyválíme z každého těsta 1,5 mm silný plát a položíme je na sebe. Pláty stočíme do rolády o průměru cca 3 cm. Z rolády krájíme 5 mm silná kolečka, která skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
3. Troubu si rozehřejeme na 150 °C. Kolečka pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě a hned po upečení je obalujeme ve vanilkovém cukru.
TIP
Čokoládovo-vanilkové roládičky potřebují dost času, aby se rozležely a získaly tu správnou ,jedlou konzistenci. Upečte je proto nejméně dva týdny před svátky a uložte je nejlépe do chladu v plechové krabici s víkem.