Použité suroviny receptu Čokoládovo-vanilkové roládky:
125 g moučky cukru
| 250 g másla
| 350 g hladké mouky
| 1 vejce
| 1 žloutek
| 30 g kakaa
| 1 vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy receptu Čokoládovo-vanilkové roládky:
V míse necháme změknout máslo, přisypeme moučkový cukr, přidáme vejce a vše vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku a zpracujeme v hladké těsto. Rozdělíme ho na dva díly a do jednoho vpracujeme kakao.
Obě těsta necháme v lednici alespoň 2 hodiny odpočinout. Vyválíme z každého těsta 1,5 mm silný plát a položíme je na sebe. Pláty stočíme do rolády o průměru cca 3 cm. Z rolády krájíme 5 mm silná kolečka, která skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Troubu si rozehřejeme na 150 °C. Kolečka pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě a hned po upečení je obalujeme ve vanilkovém cukru
Fotky receptu Čokoládovo-vanilkové roládky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!