Použité suroviny receptu Čokoládový salám s griotkou:
300 g světlých sušenek
| 100 g hořké čokolády nebo čokolády na vaření
| 100 g změklého másla
| 200 g moučkového cukru
| 1 vejce
| 50 g kakaa holandského typu
| 20 ml griotky
Postup přípravy receptu Čokoládový salám s griotkou:
1. Sušenky nahrubo rozdrťte – buď válečkem na vále, nebo v mixéru. Zvolíte-li první metodu a nechcete, aby se sušenky rozlétly po celé kuchyni, dejte je do igelitového sáčku. Doporučujeme do téhle činnosti zapojit děti – přímo to milují. Čokoládu rozlámejte a rozpusťte na vodní lázni.
2. Máslo s cukrem a vejcem utřete do pěny. Přidejte rozpuštěnou a částečně zchladlou čokoládu, griotku, kakao a kousky sušenek. Vypracujte těsto a vytvořte z něj dva válečky o průměru asi pět centimetrů.
3. Válečky zabalte do celofánu či alobalu a dejte je aspoň na dvanáct hodin ztuhnout do lednice.
Fotky receptu Čokoládový salám s griotkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!