Použité suroviny receptu Cop s ořechovo-rumovou náplní:
50 g vlašských ořechů
| 50 g strouhanky
| 500 ml šlehačky
| 250 g lískových oříšků
| 50 ml rumu
| 80 g cukru
| 1 citron
| cukru moučka
| citr. šťáva
| těsto
| 80 g cukru
| 500 g polohr. mouky
| 250 ml mléka
| 1 kostka droždí
| sůl
| 100 g másla
| 1 vejce
| citr. kůra
Postup přípravy receptu Cop s ořechovo-rumovou náplní:
Do mísy prosejeme mouku a doprostřed vymáčkneme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme s trochou cukru a vlažným mlékem. Necháme 15 minut stát a přidáme zbylé ingredience. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 45 minut kynout.
Z ingrediencí na náplň vytvoříme ořechovou nádivku. Vše dobře promícháme včetně šťávy z 1 citronu.
Pak vyválíme na plát, který potřeme nádivkou. Stočíme ho jako roládu a přeneseme na vymazaný plech. Od středu roládu rozkrojíme na dvě půlky, vzniknou nám dva prameny. Jedna půlka rolády je pořád vcelku, podrží nám prameny pěkně u sebe. Prameny do sebe propleteme. Pak rozřízneme i druhou polovinu rolády a vzniklé prameny spleteme stejným způsobem. Konce pramenů můžeme nechat volně, nebo je vsuneme dospodu. Vzniklý cop pečeme v předehřáté troubě na 200 °C (horkovzdušná trouba 180°C) dozlatova.
Po upečení potřeme cop s ořechovo-rumovou náplní cukrovou polevou.
Fotky receptu Cop s ořechovo-rumovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!