Postup přípravy receptu Crespelle (palačinky se špenátem a ricottou):
Připravíme si tenké palačinky. Spaříme špenátové listy, přendáme je do ledové vody, propláchneme, vymačkáme, nakrájíme a smícháme s ricottou, nakrájenou cibulí a paprikou. Dochutíme solí a pepřem. Palačinky potřeme touto náplní, posypeme poloviční dávkou parmezánu a zarolujeme. Stočené nakrájíme na 2 cm široké plátky a naskládáme do zapékací misky. Zasypeme je zbylým parmezánem a pečeme při 170 °C asi 10 minut. Zapečené palačinky zdobíme bazalkou a podáváme s tomatovou omáčkou. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme rajčata a vaříme asi 1 hodinu. Takto provařenou omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem, česnekem a rozmixujeme.