Použité suroviny receptu Crespelle s rajčatovou náplní:
150 g hladké mouky
| 375 ml minerálky
| 2 vejce
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: olej na smažení
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 3 lžíce olivového oleje
| 725 ml loupaných rajčat
| 100 ml rajského protlaku
| 200 g čerstvého sýra
| 30 g strouhaného parmezánu
Postup přípravy receptu Crespelle s rajčatovou náplní:
Na crespelle si připravíme těsto z hladké mouky, minerálky, vajec a soli. Pánev o průměru cca 20 cm potřeme lehce olejem a postupně na něm upečeme 6 omelet. Necháme vychladnout. Cibule i česnek oloupeme a najemno pokrájíme. Olivový olej rozehřejeme, cibuli a česnek na něm krátce orestujeme, přidáme rajský protlak a kousky rajčat, promícháme a vše cca 5 minut povaříme. Bazalku nakrájíme. Plněné olivy necháme okapat a nasekáme na plátky. Čerstvý sýr nakrájíme na kostičky. Sýr a olivy přimícháme k rajčatům, prohřejeme a asi 2/3 směsi potřeme palačinky. Posypeme polovinou bazalky a pevně zavineme. Potom je nakrájíme na široká kolečka a narovnáme do nízkého pekáčku řeznou stranou dolů. Mezery v pekáčku vyplníme zbylou rajčatovou směsí a nakonec posypeme strouhaným parmezánem. Crespelle zapékáme v předem vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním ozdobíme zbylou bazalkou.
Fotky receptu Crespelle s rajčatovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!