Vložil: | Popocatepe |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Cretons du Québec :
900 g syrového vepřového sádla
| 1300 g pomletého vepřového masa
| 2 vepřové ledvinky
| 500 ml vařící vody
| 250 g posekané cibule
| 1 lžíce soli
| 1 lžička pepře
| 4 stroužky česneku
| 1 bobkový list
| 1/4 lžičky saturejky
| 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
| 1/4 lžičky celých hřebíčků
Postup přípravy receptu Cretons du Québec :
Nejdříve musíme nakrájet sádlo na 2 cm čtverečky a vyškvařit ho na nízkém ohni, až jsou světle zlatavé. Sem tam zamíchat. Slít tuk a uschovat ho. Škvarečky pomlít na masovém mlénku. Pomleté maso a ledninky podusit ve vodě asi 1 hodinu. Sem tam zamíchat, aby se nepřilepily ke dnu. Přidat škvarečky a ostatní ingredience, přikrýt hrnec a vše dusit po 2 hodiny. Sem tem zamíchat. Vyjmout bobkový list a zdá-li se směs moc ¨libová¨, tak přidat trochu slitého uschovaného tuku. Nechat trochu zchladnout a potom promíchat, aby se kousky stejnoměrně rozdělily v tuku. Nalít do misek, které byly vypláchnuty studenou vodou. Nechat ztuhnout. Tato vepřová pomazánka se maže na chléb a podává se ke snídani, nebo k obědu.
Fotky receptu Cretons du Québec :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!