Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Croissant s karamelovými jablky:
5 vajec
| 2 lžíce smetany ke šlehání
| 2 lžíce přírodního krupicového cukru
| strouhanou kůru z 1 citronu
| 2 lžičky mleté skořice
| 6 croissantů
| máslo na smažení
| moučkový cukr na posypání
| NA KARAMELIZOVANÁ JABLKA
| 70 g másla
| 4 pevnější jablka, oloupaná, zbavená jádřince a nakrájená na čtvrtky
| 70 g přírodního krupicového cukru
Postup přípravy receptu Croissant s karamelovými jablky:
1. V silnostěnné nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo, vsypte čtvrtky jablek, posypte je cukrem a nechte na mírném plameni za občasného promíchání podusit, až ovoce změkne a šťáva začne karamelizovat. Trvá to zhruba čtvrt hodiny. (Pokud nemáte dostatečně velkou nádobu, duste jablka po částech.) Vyjměte a uchovejte v teple.
2. Před podáváním prošlehejte v misce vejce, smetanu, cukr, citronovou kůru a skořici. Croissanty podélně rozřízněte, namočte ve směsi vajec a smetany a z obou stran osmahněte na másle. Na spodní část croissantu navršte podušená jablka a překryjte je druhou polovinou. Pak už jen poprašte moučkovým cukrem a podávejte.
Fotky receptu Croissant s karamelovými jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!