Použité suroviny receptu Crostini s hráškem a slaninou:
2 jarní cibulky
| 75 g slaniny na kostičky
| 1 PL másla
| 80 g sýru Grana Padano
| 250 g mladého hrášku (rozmražený)
| sůl s jódem
| kajenský pepř
| 1/2 (150 g) ciabatty
| 3 PL italského olivového oleje
Postup přípravy receptu Crostini s hráškem a slaninou:
Jarní cibulku očištěte a nakrájejte na tenká kolečka. Krátce opečte s kostičkami slaniny na másle a nechte okapat na kuchyňském papíru. Z hrášku udělejte pyré, jemně ho osolte, dostatečně opepřete a smíchejte s cibulkou, slaninou a 60 g sýra. Ciabattu nakrájejte na 8 plátků, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a poskládejte vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Zapečte 2 minuty v předehřáté troubě na 200°C. Potom na plátky ciabatty rozdělte hráškové pyré, posypte zbytkem sýra a při stejné teplotě zapékejte ještě po dobu 10 minut.
Fotky receptu Crostini s hráškem a slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!