Postup přípravy receptu Cuketové chlupáče:
Cuketu oloupeme a vydlabeme vnitřek. Oloupeme brambory a obojí nastrouháme na jemném struhadle. Potom přihodíme vejce, mouku (radši po částech), osolíme dle chuti a nejlépe rukou důkladně promícháme. Těsto by mělo být tak akorát - ani ne řídké, ani ne tuhé. Prostě něco mezi, ale pokud seženete 1,5kg těžkou cuketku, tak by to mělo vyjít tak, jak píšu. Do hrnce si dáme na el. sporáku na č. 5 vařit vodu a když už se vaří, tak sporák nestahujeme a necháme ho na pětce. Chlupáče můžeme vykrajovat lžičkou a házet do vody, ale kdo má sítko na halušky, tak doporučuji přes sítko. Když máme ve vodě dávku chlupáčků, počkáme dokud se na vodě nezačne dělat pěna a v ten moment jsou hotové a můžeme vyndávat. Propláchneme je pod studenou vodou a je hotovo. Ochutnáme a popřípadě můžeme ještě dosolit další dávku nebo přidat trochu mouky.