Vložil: | Veronine |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Cuketové lasagne:
4 lžíce másla+hobliny na dopékání lasagní
| 3 lžíce hladké mouky
| 3/4 l polotučného mléka
| 2 bobkové listy
| 1 lžička citronové kůry, nastrouhané
| 4 lžíce olivového oleje
| 1 cibule, nasekaná nadrobno
| 2 stroužky česneku, propasírované
| 250 g cukety, nakrájené na kolečka
| 250 g lilku, nakrájený na kolečka
| 400 g loupaných konzervovaných rajčat
| sůl, pepř
| nastrouhaný muškátový oříšek
| máslo na vymazání pekáčku a na ozdobu
| 1 1/2 balení lasagní
| 100 g čerstvého parmazánu
Postup přípravy receptu Cuketové lasagne:
Nejprve uděláme bešamel. Ve větší pánvi s vyšším okrajem rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme. Měla by jen zlehka zezlátnout. Vlijeme mléko a promícháme metličkou. Přidáme bobkový list a citronovou kůru a za stálého míchání vaříme, dokud bešamel nezhoustne. Trvá to zhruba 15 minut. Mezitím v kastrolu rozpálíme olivový olej, zprudka na něm osmahneme cibuli a česnek, přidáme cuketu i lilek a opékáme doměkka. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut. Z bešamelu vyndáme bobkový list, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáček vymažeme máslem, na dno vlijeme část bešamelu, dáme listy lasagní (suché, nevařené),na ně dáme část zeleninového ragú, lasagne, bešamel, ragú...atd.. a skončíme bešamelem. Pečeme 25 minut. Posypeme parmazánem, poklademe hoblinkami másla a necháme zezlátnout.
Fotky receptu Cuketové lasagne:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!