Postup přípravy receptu Cuketové lasagne zapečené se sýrem:
Nejprve si přpravíme bešamel: Z másla a hladké mouky vytvoříme světlou jíšku, zředíme mlékem do středněhusta, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem, oregánem, petrželovou natí (může být i sušená), bazalkou, rozmarýnem, vegetou, pepřem a solí. Necháme trochu zchládnout a zatím si nakrájíme cuketu na kolečka (asi 1 cm široké) a nastrouháme si sýr.
Pekáček potřeme máslem a pak bešamelem. Na bešamel položíme vrstvu lasagní, vrstvu cukety, kterou potřeme rajčatovým protlakem. Dále pak znovu střídáme v pořadí bešamel, lasagne, cukety, rajčatový protlak... Do pekáčku se nám vejdou čtyři vsrtvy lasagní s tím, že poslední vrstva je lasagne. Tu pak zasypeme strouhaným sýrem a dáme péct do rozpálené trouby (asi na 2OO stupňu a horkovzduch). Po půl hodině pečení zalejeme lasagne smetanou a necháme dopéct další půlhodinu.
Dobrou chuť!