Postup přípravy receptu Cukety plněné kuřecím masem, kuskusem a zelenými fazolkami:
Omyté a osušené kuřecí maso potřeme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a máslo, vložíme kuřecí prsa a opečeme je ze všech stran (asi 6 minut). Přeložíme je do pekáčku, podlijeme trochou vývaru, zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a upečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme vývarem. V kastrole rozpálíme zbylý olej a za stálého míchání na něm opečeme 2 minuty kuskus (prodává se v obchodech se zdravou výživou). Podlijeme ho 4,5 dl vody, osolíme, rychle přivedeme k varu a mícháme, až se hmota spojí. Kastrol odstavíme z ohně, zakryjeme pokličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 100 stupňů Celsia a necháme kuskus dodusit doměkka. Cukety oloupeme, každou rozkrojíme na dva špalíky a z jedné strany opatrně vydlabeme dužninu, aby vznikla dutina. Mrkev oškrábeme, nakrájíme spolu s cuketovou dužninou na malé kostičky a krátce povaříme v osolené vodě. Když jsou kostičky téměř měkké, přidáme k nim omyté fazolky, krátce povaříme a zeleninu scedíme. Mrkev a cuketu promícháme s kuskusem a směs osolíme a opepříme. Upečené maso nakrájíme na plátky a rozdělíme do vydlabaných cuket. Přidáme fazolky a vše doplníme vrchovatě kuskusem se zeleninou.