Postup přípravy receptu Cukroví Rosette:
Dobře našlehat vejce s cukrem a solí. Přidat ostatní ingredience a vše našlehat do hladka.
Rozehřát olej na 180 - 190°C. Rozehřát želízko 1 minutu v horkém oleji, nechat odkápnout zbytek oleje a ponořit ho do těstíčka tak, aby asi 7 mm zůstalo nad těstíčkem a bylo ponořeno vodorovně. Během smažení těstíčko nabude. Vyjmout a ihned celé ponořit do oleje asi na 10 - 30 sekund, až je cukroví zlatavě hnědé. Vyjmout a cukroví odklepnout (nebo pomocí vidličky cukroví sejmout) z želízka na kuchyňský ubrousek položený na mřížce. Cukroví nechat okapat.
Znovu ohřát želízko asi 1 minutu a pokračovat v přípravě cukroví. Těstíčko sem tam zamíchat, protože se tam dostane trochu oleje. Je dobré mít dvě želízka a jedno nahřívat mezi tím co na druhém se smaží cukroví.
Hotové cukroví obalit v moučkovém cukru, do kterého se může přidat vanilkový cukr, nebo skořice, ale nemusí. Skladovat při pokojové teplotě na suchém místě v otevřené krabici.