250 g Hera
| 420 g hladké mouky
| 140 g moučkového cukru
| 2 žloutky
| 1 vanilkového cukru
| Náplň:
| 100 g Hery
| 50 g vlašské ořechy
| 50 ml mléko
| 60 g moučkový cukr
| 1/2 lžičky rumového aroma
| 100 g čokoládová poleva
| 100 g bílá poleva
Postup přípravy receptu Cukroví z formiček:
Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, vanilkový cukr a cukr s hladkou moukou. Těsto rychle důkladně propracujeme, aby bylo hladké a vláčné. Necháme 30 minut odpočinout v chladu. Pak do malých kovových formiček na cukroví vtlačíme kousek těsta tak, aby byla formička do poloviny vyplněná. Naskládáme na pečicí plech a dáme péci. Po upečení sundáme z plechu a necháme ve formičkách krátce vychladnout. Pak vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně.
Ořechy jemně nastrouháme, svaříme s mlékem a ochutíme rumovým aroma. Heru vyšleháme s moučkovým cukrem a spojíme s vychladlou ořechovou hmotou. Cukroví na spodní straně potřeme náplní a spojíme vždy dva kousky k sobě. Pak namáčíme do poloviny do rozehřáté bílé nebo čokoládové polevy.
Hotové těsto rozdělíme na čtyři díly
* základní bez přidávání dalších ingrediencí
* přidáme 1 lžičku mleté skořice
* přidáme polovinu lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
* přidáme vrchovatou lžíci tmavého kakaa holandského typu
Tipy pro tento recept
* Pro přípravu tohoto druhu cukroví bychom měli volit nižší formičky, aby hotový výrobek po slepení nebyl příliš mohutný.
* Formičky plníme těstem jen do poloviny, protože při pečení ještě mírně naběhnou.
Fotky receptu Cukroví z formiček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!