Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 24.05. 2025
Dnes má svátek Jana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Cukroví z formiček

fotka Cukroví z formiček
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Cukroví z formiček:

250 g Hera  | 420 g hladké mouky  | 140 g moučkového cukru  | 2 žloutky  | 1 vanilkového cukru  | Náplň:  | 100 g Hery  | 50 g vlašské ořechy  | 50 ml mléko  | 60 g moučkový cukr  | 1/2 lžičky rumového aroma  | 100 g čokoládová poleva  | 100 g bílá poleva

Postup přípravy receptu Cukroví z formiček:

Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, vanilkový cukr a cukr s hladkou moukou. Těsto rychle důkladně propracujeme, aby bylo hladké a vláčné. Necháme 30 minut odpočinout v chladu. Pak do malých kovových formiček na cukroví vtlačíme kousek těsta tak, aby byla formička do poloviny vyplněná. Naskládáme na pečicí plech a dáme péci. Po upečení sundáme z plechu a necháme ve formičkách krátce vychladnout. Pak vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně.

Ořechy jemně nastrouháme, svaříme s mlékem a ochutíme rumovým aroma. Heru vyšleháme s moučkovým cukrem a spojíme s vychladlou ořechovou hmotou. Cukroví na spodní straně potřeme náplní a spojíme vždy dva kousky k sobě. Pak namáčíme do poloviny do rozehřáté bílé nebo čokoládové polevy.

Hotové těsto rozdělíme na čtyři díly

* základní bez přidávání dalších ingrediencí
* přidáme 1 lžičku mleté skořice
* přidáme polovinu lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
* přidáme vrchovatou lžíci tmavého kakaa holandského typu

Tipy pro tento recept

* Pro přípravu tohoto druhu cukroví bychom měli volit nižší formičky, aby hotový výrobek po slepení nebyl příliš mohutný.
* Formičky plníme těstem jen do poloviny, protože při pečení ještě mírně naběhnou.


Fotky receptu Cukroví z formiček:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Cukroví z formiček
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !