200 g oloupaných mandlí
| 200 g moučkového cukru
| 150 g sušeného mléka
| 1 lžíce medu
| 2 bílky
| 250 g másla
| 100 g ztuženého tuku
| 100 g medu
| 2 lžičky instantní kávy
| 1 lžíce rumu
| 250 g tmavé čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Čokoládová zrna:
Mandle dáme do mixéru a umeleme na prášek. Promícháme s cukrem, sušeným mlékem, medem a bílky a uhněteme tužší hmotu. Necháme odpočinout v lednici. Mezitím změklé máslo a tuk nakrájíme na kostičky a postupně přidáváme med, instantní kávu a rum a šleháme do pěny. Odleželou mandlovou hmotu rozválíme a rozkrájíme na 16 čtverečků. Naneseme krém, zabalíme a vymodelujeme do tvaru kávových zrn. Necháme znovu ztuhnout. Pak přelijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Fotky receptu Čokoládová zrna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!