Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Curyšské telecí nudličky:
4 ks telecích řízků
| 500 g žampionů
| 4 ks šalotky
| 2 lžíce oleje
| 40 g másla
| 125 ml suchého bílého vína
| 125 ml masového vývaru
| 200 ml smetany ke šlehání
| 1/2 svazku petrželky
| sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy receptu Curyšské telecí nudličky:
Řízky nakrájíme přes vlákno na asi 1 cm široké nudličky. Osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šalotku nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem. Přidáme nudličky masa, mícháme a prudce opékáme 3-4 minuty. Maso vyjmeme z pánve děrovanou sběračkou a uchováme horké. Přidáme a rozehřejeme zbývající máslo. Nejprve necháme zesklovatět šalotku. Potom vložíme žampiony, mícháme a prudce opékáme, až zhnědnou. Osolíme, opepříme a přidáme k nudličkám. Z uvolněné pánve slijeme tuk a připečeniny rozředíme bílým vínem. Přilijeme vývar a smetanu a vaříme do zhoustnutí. Pak přimícháme maso se žampiony a prohřejeme. Curyšské telecí nudličky podáváme posypané sekanou petrželkou.
Fotky receptu Curyšské telecí nudličky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!