500 g telecí kýty
| 50 g másla
| 1,5 dl smetany
| 1,5 dl bílého vína
| 1 ks cibule
| 1 ks stroužku česneku
| dle potřeby: hladká mouka
| dle chuti: mletý pepř
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Curyšské telecí plátky:
1. Odblaněné maso nakrájíme přes vlákna na tenké lístečky, lehce poprášíme hladkou moukou, osolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném másle a vyjmeme.
2. Na rozpáleném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme bílým vínem a necháme přejít varem.
3. Potom přidáme maso, smetanu a vše přihřejeme téměř k varu.
4. Ihned podáváme.
Fotky receptu Curyšské telecí plátky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!