600 g telecích řízků
| 1 lžíce oleje
| 1 lžíce másla nebo rostlinného tuku
| 1 cibule
| 1/8 l bílého vína
| 1/4 l sladké smetany
| 1 svazek petrželky
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Curyšské telecí řezy:
Plátky masa nakrájíme na úzké proužky. Olej rozpálíme ve velké pánvi a proužky masa v něm asi 1 minutu prudce opékáme. Poté dáme na talíř a na vypečeném tuku rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme kostičky cibule a podusíme. Posypeme 1 lžící mouky a promícháme šlehací metlou. Za stálého míchání osmažíme do zlatohněda a podlijeme 1/8 l bílého vína. Přilijeme také smetanu a za stálého míchání vše povaříme. Proužky masa vsypeme do omáčky a v ní ohřejeme. Posypeme sekanou petrželkou, osolíme a opepříme. Podáváme s bramboráčky.
Fotky receptu Curyšské telecí řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!