Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![3/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Cyrano s pravým francouzským vinagrette:
4 větší brambory (uvařené ve šlupce)
| 1 střední hlávkový salát
| 6 středně velkých rajčat
| 200 g uzeného lososa
| 2 vejce uvařené na tvrdo
| 1 hrnek osmažených kostiček z bíleho pečiva nabo kupované krutony
| dle potřeby: kvalitní červený viný ocet
| dle potřeby: olivový olej
| podle chuti: sůl, pepř, sušený česnek, petrželovou nať, bazalku
Postup přípravy receptu Cyrano s pravým francouzským vinagrette:
Salátové listy připravíme do samostatných misek. Nejdříve misky vyložíme omytým salátem, ručně natrhaným na větší kousky. Brambory nakrájíme na centimetr silná kolečka, vložíme na rozpálený olej, posypeme trochou sušeného česneku a nadrobno nasekanou perželkou. Lehce osmahnuté do růžova je rozložíme rovnoměrně na připravený salát. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a položíme je na brambory zhruba ve stejné vrstvě. Na střed vložíme lososa, vejce rozkrájíme na měsíčky, ozdobíme jimi salát po obvodu a celé osypeme krutony. Zálivka: Do sklenice nalejeme vinný ocet a jemně olej vpoměru 1:2 nebo 1:3 podle toho jak chceme mít pikantní salát. Přidáme špetku soli, pepř a vidličkou prošleháme až se všechny příměsi dokolale promisí a vytvoří podobnou pěně. Hotovou zalivku rovnoměrně rozlijeme na saláty a servírujeme. Zálivku nalévejte zásadně těsně před servírováním.
Fotky receptu Cyrano s pravým francouzským vinagrette:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!