Použité suroviny receptu Ďábelská křidýlka s ostrou omáčkou:
16 kousků kuřecích křidýlek
| sůl
| olej na smažení
| 80 g rozehřátého másla
| 80 g ostrého kečupu nebo chilli omáčky
| Na omáčky:
| 4 lžíce majonézy
| 4 lžíce zakysané smetany nebo 1 měkký tvaroh
| 250 g pikantního plísňového sýra či ostrý kečup nebo chilli omáčku podle chuti
Postup přípravy receptu Ďábelská křidýlka s ostrou omáčkou:
Křidýlka rozdělte v kloubku řezem a odstraňte jim špičky. Ty se totiž snadno připalují a není na nich co okusovat. Jednotlivé kousky osmahněte ve vyšší vrstvě oleje, nechte je okapat na papírových utěrkách a přendejte do misky, ve které jste smíchali kečup nebo chilli omáčku s rozehřátým máslem. Křidýlka poté vložte do horké trouby a nechte je ještě krátce zapéct pod grilem tak, aby chytla barvu. Z výše doporučených surovin vyrobte ‚namáčecí‘ omáčky (sýrovou, kečupovou a chilli) a podávejte je spolu s upečenými křidýlky.
Fotky receptu Ďábelská křidýlka s ostrou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!