Postup přípravy receptu Ďábelské kuře po italsku:
Připravíme si všechny potřebné ingredience. Kuře nařízneme podél páteře a tu odstraníme. Poté je položíme na prkénko břichém dolů a prudkým pohybem oběma rukama zlomíme kosti, až se tělo zploští. Aby si kuře udrželo tento tvar, propíchneme je opatrně grilovacími jehlicemi. Dáváme pozor, abychom příliš nepotrhali kůži. Promícháme rozdrcené chilli papričky a nahrubo umletý černý pepř s citronovou šťávou a olejem, čímž vznikne pikantní marináda. Kuře osolíme, opepříme, potřeme marinádou a necháme asi 6 hodin v chladu ležet. Můžeme je nechat marinovat přes noc, ale měli bychom maso několikrát obráti. Poté maso z marinády vyndáme a grilujeme asi 15 centimetrů od zdroje tepla přibližně 15 minut. Pak je opět potřeme marinádou, otočíme a grilujeme dalších 20-30 minut.