225 g čočky
| 2 cibule, jemně nakrájené
| 2 zelené chilli papričky, nakrájené na tenké plátky
| 50 g másla
| 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
| 3 stroužky česneku, nakrájeného na tenké plátky
| 1 lžička mleté kurkumy
| 2 lžičky mletého římského kmínu
| 2 lžičky mletého koriandru
| 2 bobkové listy
| dvě 400 g plechovky červených fazolí
| 150 ml smetany
| hrst nakrájeného čerstvého koriandru
| sůl
Postup přípravy receptu Dál:
Čočku vaříme v 800 ml vody 15 minut, bude téměř měkká. Zatím osmáhneme ve hrnci na másle cibuli a chilli asi 7 minut, přidáme zázvor, česnek a koření a smažíme další minutu.
K cibuli s kořením přilijeme 800 ml vroucí vody a předvařenou čočku i se zbylou tekutinou. Do hrnce vložíme bobkové listy a slité fazole, přiklopíme a dusíme 20 minut.
Na závěr vmícháme do omáčky smetanu a osolíme. Před podáváním ozdobíme čerstvým koriandrem.
Fotky receptu Dál:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!