700 g hovězího předního masa
| trocha hrubé mouky
| sůl
| petrželka
| 1 cibule
| 2 str. česneku
| pepř
| trocha rajčatové šťávy
| 1-2 vejce
| 100 g sádla
Postup přípravy receptu Dalmatské polpety:
Semeleme maso a přidáme k němu nasekanou cibuli, česnek, vejce a petrželku. Před smícháním směs osolíme a opepříme. Teprve potom vše důkladně promícháme. Vytvoříme kuličky (polpety) a každou obalíme v mouce.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a polpety opečeme ze všech stran. Když jsou hezky opečené, zalijeme je rajčatovou šťávou a podusíme pod pokličkou asi půl hodiny na mírném ohni. Hotové polpety můžeme podávat s těstovinami nebo opečenými bramborami.
Fotky receptu Dalmatské polpety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!