1 kg odleželé zvěřiny z kýty
| 100 g slaniny
| 1 ks mrkev
| 1 ks celer
| 1 ks petržel
| po 4-6 zrnek pepře a nového koření
| 1-3 ks bobkové listy
| tymián
| citr. šťáva
| citr. kůra
| 1/8 l červeného vína
| 100 g másla
| 1-2 lžíce mouky
Postup přípravy receptu Dančí kýta na víně:
Zvěřinu necháme odležet v jalovčinkách. Maso vložíme na pokrájenou zeleninu, koření a máslo a dáme péci. Dančí kýtu pečeme zvolna a poléváme. Když je maso měkké, šťávu přecedíme, přidáme víno, zaprášíme moukou a povaříme.
Fotky receptu Dančí kýta na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!