Použité suroviny receptu Dančí závitky na hroznovém víně:
4 plátky dančí kýty (po 120-150 g)
| špetka soli
| 1 lžička koření divočina
| 4 plátky libové anglické slaniny
| na poprášení hladká mouka
| 1 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 1 menší cibule
| 100 ml bílého vína
| 200 g hroznového vína
| Náplň:
| 150 g jedlých kaštanů
| 50 g šunky
Postup přípravy receptu Dančí závitky na hroznovém víně:
Plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme. Naplníme je směsí drcených vařených a oloupaných kaštanů a nakrájené šunky. Plátky stočíme, zabalíme do plátků slaniny a ovineme nití. Závitky poprášíme moukou. Na směsi oleje a másla osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme závitky, opečeme ze všech stran, zastříkneme vínem a za občasného podlévání dusíme doměkka. Nakonec přidíme bobule hroznového vína bez zrníček a krátce prohřejeme.
Fotky receptu Dančí závitky na hroznovém víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!