Vložil: | Katyakaty |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Děčínský kotlet:
150 g vepřové pečeně
| 15 g oleje
| 10 g másla
| 10 g šunky
| 10 g kapie
| 1 vejce
| 15 g nakládaných žampiónů
| 50 g 30% smetany
| 0,1 dcl bílého vína
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Děčínský kotlet:
V kotletě z vepřového masa nařízneme kapsu, kterou naplníme touto směsí: Na tuku podusíme na nudličky nakrájenou šunku a na kostičky nakrájené kapie. Do podušené šunky a kapie vlijeme rozkvedlané a osolené vejce a necháme za stálého míchání srazit. Potom naplníme připravenou kotletu a kapsu upevníme párátkem nebo jehlicí. Osolíme a opepříme a pak opečeme zvolna po obou stranách. Opečenou kotletu zalijeme smetanou a vínem a necháme v troubě chvíli podusit. Před dokončením přidáme jemně nasekané žampióny. Podáváme s dušenou rýží, s bramborovými hranolky nebo vařeným bramborem.
Fotky receptu Děčínský kotlet:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!