Vložil: | Kacenka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![4.12/10, hlasovalo 17 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.12/10, hlasovalo 17 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.12/10, hlasovalo 17 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.12/10, hlasovalo 17 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.12/10, hlasovalo 17 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.12/10, hlasovalo 17 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.12/10, hlasovalo 17 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.12/10, hlasovalo 17 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.12/10, hlasovalo 17 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 17 |
|
|
Použité suroviny receptu Dědův kapr v rosolu:
1 konzerva hrášku
| 2 cibule
| 6 kuliček celého nového koření
| 2 mrkve
| 2 bobkové listy
| 0,25 ks celeru
| 1 kapr
| 1 petržel
| 12 kuliček celého pepře
| 3 sterilované okurky
| špetka tymiánu
| dle chuti: lák z okurek
| ocet
| sůl
| 4 plátky želatiny
Postup přípravy receptu Dědův kapr v rosolu:
Nejdříve si očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kolečka. Zeleninu dáme ji vařit s kořením do osolené a okyselené vody. Hrášek můžeme použít čerstvý nebo malou konzervu. Vaříme do poloměka.
Zatím si očistíme a naporcujeme kapra s kůží. Přidáme jej i s kůží a s hlavou, která vytváří rosol. Vaříme tak dlouho, až jde maso od kosti, asi 10 minut. Uvařené maso kapra přendáme do misek a přidáme uvařenou zeleninu, na plátky nakrájenou kyselou okurku a hrášek zalijeme vývarem.
Pokud chceme mít jistotu, že vývar zrosolovatí, přidáme do něj namočenou želatinu. Pokud nechceme použít želatinu, dáme více hlav.
Kapra v rosolu necháme vychladnout.
Fotky receptu Dědův kapr v rosolu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!