asi 500 g zelených vinných hroznů
| 70 g moučkového cukru
| 1/2 lžíce solamylu
| 1/8 litru portského vína
| trochu máty na zdobení
| 1 vejce
Postup přípravy receptu Dezertní vinný krém:
Hroznové bobule pečlivě omýt a osušit. Část vinného hroznu odložit stranou na zdobení. Ostatní bobule z hroznu otrhat, každou bobulku rozpůlit a zbavit peciček. Smíchat dohromady vejce, 50 g práškového cukru, solamyl a portské víno a ve vroucí vodní lázni ušlehat do pěny.
Bobule z hroznů rozdělit do čtyř dezertních sklenic a doplnit našlehaným vinným krémem. Bobulky odložené na zdobení obalit ve zbylém moučkovém cukru a položit na krém při okraji sklenice a ozdobit lístky máty.
Fotky receptu Dezertní vinný krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!