Použité suroviny receptu Domácí jogurt pod peřinou:
1 l mléka
| 1 lžíce cukru
| 2 jogurty Activia
Postup přípravy receptu Domácí jogurt pod peřinou:
Mléko uvedeme do varu a sundáme z plotýnky, dáme do mléka cukr. Necháme schladnout na teplotu 40 °C.
Přimícháme jogurt a nalijeme do vyhřátých uzavíratelných skleniček.
Já vždy skleničky naplním vařící vodou než dám vařit mléko, aby byly skleničky opravdu čisté. Voda ve skleničkách schladne za stejnou dobu jako mléko.
Dáme na tác, přikryjeme utěrkou a postavíme do postele.A přikryjeme vrstvou peřin. Necháme 3-4 hodiny ležet.
K udržení tepla pod peřinou pokládám vedle jogurtů 1-2 PET láhve s teplou vodou.
Fotky receptu Domácí jogurt pod peřinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!